ANTALYA SALYANGOZ İLAÇLAMA HİZMETİ
ÜCRETSİZ KEŞİF VE BİLGİ İÇİN HEMEN ARAYIN
0545 814 07 07
Salyangoz İlaçlama
Genellikle Helix ve Limax cinslerine ait türlere verilen isimdir. Karada yaşarlar. İki çift tentakülleri vardır. 2. çift tentakülleri üzerinde göz vardır. Vücutları genellikle kuvvetli bir kabukla kaplanmıştır. Hermafroditlerdir. Yani iki eşey organını da taşırlar. Ama kendilerini dölleyemezler. Genellikle genç sürgünlere zarar verirler.
Karada, tatlı ve tuzlu sularda yaşayan hayvanlardır. Nemli ve yağışın bol olduğu yerlerde yaşarlar. Vücutlarında yüksek oranda su ihtiva ederler ve bu soğuk havalarda donmalarına neden olur. Özellikle sonbahar aylarında görülmeye başlanır. Yazın çok sıcak ve kışın çok soğuk olduğu dönemlerde saklanır ve aktivitelerini azaltırlar. Saklanmak için ağaç kovuğu, toprak altı gibi nemli ve serin yerler tercih edilir.
SALYANGOZUN ZARARLARI
Fidan, fide gibi genç bitkilerin yeşil ve genç sürgünlerini yiyerek sera, fidanlık ve tarım alanlarında ciddi zararlar oluştururlar. Özellikle peyzaj bahçelerinde büyük maddi hasarlar oluştururlar.
Salyangozlar özellikle genç sürgünlerle beslenir. Bu da tarımda özellikle otsu bitkilerden elde edilen gelirlerde zarar ve fidanlarda çürüme demektir. Zararın önüne geçmek için profesyonel ekiplerden yardım almanız gereklidir
SALYANGOZLARIN ÜREMESİ
Gastropodların birçok türü ayrı eşeylidir. Dişiler ve erkekler üreme hücrelerini suya bırakırlar. Düşünülenin aksine döllenme oranı oldukça yüksektir. Bu da yakınlarında su olan bahçelerin nasıl istila olduğunu kolayca anlamamıza sebep olur. Bahçenizde salyangoz varsa profesyonel bir ekipten yardım almalısınız.
SALYANGOZLAR ANTALYA’DA
Antalya yüksek sıcağı kadar nemiyle de ünlüdür ve sonbahar da bu durum salyangozlar için avantaj olmaktadır. Bu dönemde aşırı soğuğun olmayışı da ekstra bir avantajdır. Salyangozlar bu avantajlarla hızlıca bahçeleri sarar ve bitkilerinize zarar verebilir. Eğer bahçelerinizde salyangoz varsa profesyonel bir yardım almanız gerekmektedir.
Salyangozlar özellikle süs bahçelerinin baş belasıdır. Salyangozlar özellikle bitkilerin genç sürgünlerini ve yapraklarını yiyerek beslenirler. Bu durumda bitkilerde verim düşüklüğü, görsellikte bozukluk, yaprak ayasının parçalanması ile kendini belli eder.
Ilık havalarda ki özellikle bahar aylarında daha çok görülür. Yaz ve kış aylarında çok sıcak ve soğuk havalarda ise toprak altına, ağaç kovuklarına, elektrik panolarının içlerinde, bahçe duvarlarının uygun olan kısımlarında, balkonların üst kısımları gibi ısı değişimlerinden koruyabilecek yerlerde dinlenerek geçirirler. Bahçelerinize salyangozlar zarar vermeden önce LARA İLAÇLAMA 0545 814 07 07. Kullandığımız salyangoz ilaçları Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı onaylıdır.
Salyangozların vücudunun %90 ından fazlası sudur. Bu da salyangozların kışın aşırı soğuk dönemlerde ve yazın sıcak dönemlerinde ortadan kaybolmasının nedenidir. Salyangozlar geriye kalan bahar dönemlerinde ortaya çıkar ki bu dönem aynı zamanda doğanında uyandığı dönemdir. Doğanın uyanışı ile birlikte yeni sürgünler veren bitkilerin genç sürgünleri, yaprakları ve meyve kısımları salyangozlar için çok önemli besin kaynaklarıdır. Bu durum tarlalar, süs bahçeleri ve botanik bahçeleri için çok önemli bir tehdit ve aşırı derecede zararlara sebebiyet vermektedir. Salyangozların bahçelerinize zarar vermesini engellemek için
LARA İLAÇLAMA 0545 814 07 07.
BİY. GÜRBEY ERBAY
MESUL MÜDÜR