ANTALYA SİNEK İLAÇLAMA HİZMETİ
ÜCRETSİZ KEŞİF VE BİLGİ İÇİN HEMEN ARAYIN
0545 814 07 07
SİNEKLER
Her tür ortamda yaşayabilen sinekler zengin bir böcek takımıdır. Diptera (iki kanatlılar) adını 3. thorax segmentindeki kanatların körelip halter organı adı verilen denge organına dönüşmesiyle alır. Böylece diğer böcek gruplarından da kolayca ayırt edilebilir.
Birçoğu ekonomik açıdan çok önemli türleri içermektedir. Kan emen sinek türleri hem insanlarda hem hayvanlarda ciddi zararlara neden olurlar. Bir çok hastalığın taşıyıcısıdırlar. Sıtma, kara humma, uyku hastalığı, vb. Hastalıklar sinekler tarafından taşınıp yayılabilmektedir. Ayrıca buğday sineği ve elma kurdu kültür bitkileri için önemli zararlılardandır.
Sinekler bahar döneminde başlayıp Antalya için Eylül’e kadar devam eden büyük rahatsızlık veren böceklerdir. Özellikle sıtma olmak üzere birçok hastalığı taşıyan sinekler avlarına olabildiğince sessiz yaklaşıp soktuktan sonra hızlıca etrafımızdan uzaklaşır.
Sivrisinek, karasinek, tatarcık sinekler, ahır sinekleri, ev sinekleri gibi bir çok organizmanın içinde bulunduğu grubun adıdır. Sineklerin çoğu kan emen bireyler oldukları için ekonomik açıdan ciddi zararlara neden olurlar. Sıtma, kara humma, fil hastalığı, eklem ve adalelerde şiddetli ağrılara neden olan humma, uyku hastalığı, tifus, dizanteri vb. birçok hastalığın vektörüdürler. Bazı sinekler ise bitkilere zarar verirler.
KARASİNEK
Pisliğin içinde doğan ve gelişen hayvanlardır. Dişi karasinekler yumurtalarını hayvan pisliği gibi organik maddenin bol olduğu yerlere bırakırlar çıkan larvalar organik maddenin içerisinde yerleşirken pupalar yüzeye yakın bulunurlar. Pupa ve yumurta evresi sineklerle mücadele nerdeyse imkansızdır. Bu yüzden ahıl ya da ağırlarda temizlik ve hem ergin hem larva bireylerle mücadele etmek önemlidir.
AHIR SİNEĞİ
Yanlış bir çeviri sebebiyle yıllarca karasinek olarak adlandırılmıştır. Gerçek ismi ev yada ahır sineğidir. Latincede Musca domestica olarak geçmektedir. Ev sinekleri sivrisineklerin aksine yumurta gelişimlerini organik madde içerisinde tamamlanmaktadır. Larva mücadelesi için ilaç uygulaması yapılırken hayvan dışkıları iyice karıştırılmalı ya da düz ince bir kat halinde serilmelidir.
MEYVE SİNEĞİ
Latincede Dropsophila cinsine ait türlere verilen addır. Genelde ise D. melonagaster türü ile tanımlanır. Genomlarının %100 ü tanımlanmıştır. Yumurtalar çürümekte olan yaprak gibi besin değeri az ama etrafta bol bulunan materyallere bırakılır.
EV SİNEĞİ İLAÇLAMA
Renginin koyu olması nedeniyle yıllarca karasinek denmiş olan ama bir çeşit çeviri hatası olduğu için gerçek isminin ev sineği olduğu anlaşılan bir sinek türüdür. Sıcak havalarda dış alanlarda dolaşır ve özellikle büyükbaş hayvanlardan kan emerler ve ahırlarda genellikle dışkıların olduğu yerlerde yumurtlarlar. Organik madde birikimi olan her yere yumurtlayabilirler. Havanın soğumasıyla birlikte evlere, ahırlara, çorbacılara, restaurantlara, fırın gibi birçok sıcak ve organik maddenin bol olduğu yerlere geçerler.
KAN EMEN SİNEKLERİN İLAÇLANMASI
Sinekler genel olarak vücutlarında ikinci kanatlarının halter organı şeklini almasıyla tanınır. Kan emen sinekler de larval evreyi 4 aşamada tamamlamasıyla tanınabilir. Sivrisinekler larva ve pupa evrelerini sucul habitatlarda geçirirler. Larva evresinde beslenirken pupa evresinde beslenme olmaz. Pupadan çıkan birey ergin adını alır