HomeFare İlaçlama

Fare İlaçlama

ANTALYA FARE İLAÇLAMA HİZMETİ
ÜCRETSİZ KEŞİF VE BİLGİ İÇİN HEMEN ARAYIN
0545 814 07 07

Fare İlaçlama

Antalya fare ve tüm böcek ilaçlama konusunda istediğiniz desteği bulabileceğiniz firmamız, dilediğiniz an hizmet vermek için bir telefonunuzu bekliyor. Titiz çalışmamız ve kesin çözümümüzle! Sağlık Bakanlığı Onaylı Firmamıza Ücretsiz Keşif ve Bilgi Almak için Hemen Arayın.

NORVEÇ ÇATI SIÇANI

Latince adı Rattus norvegicus tur. Yılda 6-7 kez yavru verebilirler ve her doğumda 1-11 arası yavru doğururlar. Yeni doğan erkek bireyler 3 ayda dişi bireyler ise biraz daha geç olgunlaşırlar. Yavrular 22 gün sonra tek başına yaşayabilir boyuta gelir. Hem etçil, hem otçullardır ve çok iyi yüzebilirler. Bu da bize tuvaletten nasıl geldiklerini anlatmaktadır. Özellikle Antalya’da çok fazla fare bulunmaktadır. Farelerden kalıcı olarak kurtulmak için ilaçlama hizmetimizden faydanalabilirsiniz.

Sırt renkleri açıktan koyuya kahverengi, karınları beyazdır. Vücut boyu 20-26 cm, kuyruk boyları 18-22 cm kadardır. Genellikle dışkılarından evde oldukları anlaşılır ki dışkıları gruplar halindedir ve ucu sivridir.

İnsanların kulak gibi eklemli yerlerini kemirerek zarar verdikleri gibi evdeki gıdalara zarar vererek de dolaylı zararları da verebilirler. Hatta besi hayvanlarından tavukların civcivlerini ve erişkinlerini yiyebilir, inek gibi büyük besi hayvanlarına saldırabilir yemlerini yiyebilir.

EV FARESİ

Latince adı Mus musculus tur. Vücutları 7-8 cm, kuyrukları 7-9 cm uzunluktadır. Sırtı açık ve ya koyu gri olup, karın rengi açık gri ve ya kirli beyazdır. Kuyruk baş+gövdeden uzundur.

Yılda 5-10 kere doğurabilirler ve her doğumda 6-12 arası yavru doğururlar. Yeni bireyler 30-40 gün sonunda çiftleşip doğurabilirler. Antalya gibi besinin ve ortam sıcaklığının optimum olduğu yerlerde mücadelesi zordur.

Besinleri arasında tahıllar, et ve et ürünleri, yağlı tohumlar, meyve ve sebzeler yer almaktadır. Kağıt, tahta, çuval ve kitapları kemirdikleri de görülmüştür. Ev içerisindeki her malzemeyi yuva yapmak için kullanabilirler ve en ufak deliklerden girebilirler.

LAĞIM FARESİ

Latince adı Rattus rattus dur. Lağımlarda en fazla görülen farelerdir. Vücutları 18-22 cm, kuyrukları 20-25 cm. dir. O kadar büyüklerdir ki kedileri bile kovalarlar hatta boğarak yiyebilirler. Vücut ağırlıkları 120-175 gr kadar olup sırt rengi koyu kahverengiden siyaha kadar, karınları ise kirli beyazdan koyu griye kadar renklere sahiptirler. Evlere girdikleri de görülmektedir. Bu yüzden ev faresi de denmektedir. Ağırlıklı olarak bitkisel besinlerle beslenirler.

Dişileri yılda 3-6 defa olmak üzere 6-13 arası yavru doğurur. Gebelik süresi ise 1 aydan daha kısadır (21-26 gün). Doğan bireyler 2-3 ay içinde erginleşir ve 5 yıl kadar yaşayabilir.

En çok bilinen türü ev faresi olmakla beraber Antalya’da LARA İLAÇLAMA olarak norveç çatı sıçanına denk gelmekteyiz. Ev farelerinden ayırt etmek için kuyruklarına bakmak lazım. Norveç çatı sıçanlarında kuyruk vücutun tümünden daha uzundur kuyruk.

Kemirgenler insan gıdalarını; tahta, kağıt, deri, kumaş gibi bir çok malzemeyi; yeraltı elektrik kabloları ve internet kablolarını; elektrik izolasyon maddelerini kemirebilirler. Otomobil elektrik tesisatını da kemirebilirler. Klima su hortumlarında zarar vererek büyük işletmelerde ciddi masraflar çıkartırlar. Araçların fren hidrolik hortumlarını patlatabilir ve kazalara sebebiyet verebilirler. İnsanlara da saldırabilirler. Vektörlüğünü yaptığı bir çok hastalık ve parazitte insanlara tehdit oluşturur.

Kemirgenlerin su ihtiyaçları azdır. İhtiyaçlarını da daha çok yedikleri sulu besinlerden sağlarlar. Antalya’da tarımda yapıldığından kemirgenler bu tarlalarda oldukça yüksek zararlar verir ve evlere kadar gelebilirler.

Farelerin ön dişleri ve tırnakları sürekli büyüme yeteneğine sahiptir. Farelerin büyüyen diş ve tırnakları belirli bir boyuttan sonra farelerin kendilerine tehdit oluşturur. Sırf bu sebepten bile fareler sürekli kemirebilir ve kazabilirler. Bu durumda evlerimizde fare ataklarına karşı güvende olmamamızın temel sebebidir.

Fareler insanların gıdaların sahiplenirler. Evde mobilyaların içinde, mutfak dolaplarının arkasına, buzdolabının motor bölümüne yuvalanabilir. Ayrıca elektrik kablolarından da çok hoşlanırlar. Üzerinden akım geçen metal kablolar bir ısı yayar ve bu ısı ile birlikte malzemenin yaydığı kokunun farelerin ilgisini çektiğini düşünmekteyiz. Kemirme sırasında ise fareler çok nadir çarpılırlar. Evinizde fareler kalıcı hasar vermeden ve fareleri öldürmek , ilacı için LARA İLAÇLAMA 0545 814 07 07.

Siz de Fare ‘ lerden kalıcı olarak kurtulmak için antalya fare ilaçlamayı hemen arayabilir farelerden kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Antalya Fare İlaçlama Hizmeti

Evde Kalıcı Leke, Koku, Renk, İz Olur Mu?
Herhangi bir şekilde evinizde kalıcı leke, renk, iz, koku kalmaz.
Eve Ne Zaman Girebiliriz ?
En az 4 saat sonrasında girilebilir 30 dakika havalandırmadan sonra evin içinde yatılabilir.
 
İlaçların Bize Zararı Var mı ?
Kullanılan kimyasallar Dünya Sağlık Örgütü ( World Health Organization – WHO) ve Sağlık Bakanlığı onaylı olup yapılan testlerde insanlarda uygun uygulama koşullarında zarara neden olmadığı anlaşılmıştır.
İlacın Etkisi Ne Kadar Sürer?
6 Aya kadar İlaçlarımız Etkilidir.
Hemen Ara
× Whatsapp