OTEL İLAÇLAMA HİZMETİ
ÜCRETSİZ KEŞİF VE BİLGİ İÇİN HEMEN ARAYIN
0545 814 07 07
Otel İlaçlama
Oteller özelikle Akdeniz bölgesinde yer alması nedeni ile hamam böceği, karınca, fare gibi birçok haşereye yuva olabilmektedir. Otel odalarında özellikle kokusuz bariyer yöntemi ve gel yem teknolojisi uygulanmaktadır.
- GEL YÖNTEMİ :
Gel yöntemi mutfak dolaplarının menteşe boşluklarına, dolap ile duvar arasına, çatlaklara, lavabo su taşma deliklerine, süpürgeliklere uygulanır. 6 aya kadar koruyucu etkisi vardır. Özellikle mutfak dolapları menteşelerine uygulanır böylece tabak, çanak, bıçak, çatal gibi gıda ile direkt temas halindeki malzemelere kontaminasyon (bulaşma) engellenmiş olur. Böylece de bir daha bütün bulaşıklar bir daha yıkanmamış olur.
2. BARİYER YÖNTEMİ (ŞERİT YÖNTEMİ) :
Oda içerisindeki koridorların köşe bentlerinde ve kapı pervazlarında mekanik el pompası ile uygulama yapılır. Uygulamalar sırasında duvar ve dolap aralarına, çatlaklara, boşluklara da uygulama yapılır. Bu bölgeler hayvanların saklandıkları, yuvalandıkları ve dinlendikleri bölgelerdir. Bu bölgelere yapılan uygulamalar sonucu hayvanlar üzerlerine gelen ilacın flushing out etkisi sonucu ortaya çıkacak ve hızlıca öleceklerdir.
Otellerin altyapı alanları haşereler için çok elverişli koşullar sağlamaktadır. Bu bölümlerde pulverizatör, fare uygulaması ve logar kapakları içerisinde termal sisleme uygulamakta fayda vardır.
3. KEMİRGEN UYGULAMASI :
Kemirgenlere karşı uygulamada logar kapakları açılır ve içine fare yemi olabildiğince kuru yere atılır. Ayrıca odunluk, sığınak, depo gibi bölümlere de fare yemi uygulaması yapılır. Fare ortalama olarak 15 gün içerisinde ölür eğer otelde yok ise gelecek olan fare yeme karşı daha da ılımlı olacak ve bu olay ölüm sürecini kısaltacaktır. Fare yemlerinin ise 6 ay kalıcılığı vardır.
4. SOĞUK SİSLEME YÖNTEMİ ( PULVERİZATÖR YÖNTEMİ):
Bu yöntem insanların daha az bulunduğu bodrum, depo, sığınak gibi yerlerde uygulanır. Bu yöntemle bütün yer yüzey boşluk kalmayacak şekilde ilaçlanır. Logar deliklerine de sıkılır ve var olan böceklerin hemen düştüğü ya da ölüm çılgınlığı yaşayarak koştuğu, çatılara çıkmaya çalıştığı gözlemlenmiştir.
5. TERMAL SİSLEME YÖNTEMİ :
Logar gibi kapalı sistemlerde kullanılır. T.B.M.M. nin aldığı karar ile salgın ve afet gibi durumlar haricinde kullanılması yasaklanmıştır. Uygulamanın temeli kimyasalı mazotla çözdürüp sıcak metale teması ile direk buharlaşmasına dayanır. Uygulama sonucu yoğun beyaz bir sis tabakası oluşturur. Çok hızlı sonuçlar verir. İnsan sağlığına oluşturduğu tehditler, çevrede oluşturduğu zararlar ve malzemelerde yaptığı yağlanmalar nedeni ile ev, bina içi gibi ortamlarda kullanılmamalıdır.
Otellerin bazılarında hamamlar yer almaktadır ve bu alanlar aşırı nemli, sıcak ve saklanacak yerin bol olması nedeni ile hamam böceklerinin bu alanlarda kolayca bulunmasını ve çoğalmasını sağlamaktadır. Bu alanlarda aşağıdaki uygulamaların yapılması gerekmektedir:
6. BARİYER YÖNTEMİ (ŞERİT YÖNTEMİ) :
Hamam içerisindeki koridorların köşe bentlerinde ve kapı pervazlarında, lavabo deliklerinde, tahta aralarında, mekanik el pompası ile uygulama yapılır. Uygulamalar sırasında duvar ve dolap aralarına, çatlaklara, boşluklara da uygulama yapılır. Bu bölgeler hayvanların saklandıkları, yuvalandıkları ve dinlendikleri bölgelerdir. Bu bölgelere yapılan uygulamalar sonucu hayvanlar üzerlerine gelen ilacın flushing out etkisi sonucu ortaya çıkacak ve hızlıca öleceklerdir.
7. SOĞUK SİSLEME YÖNTEMİ ( ULV YÖNTEMİ):
Elektrikli bir cihaz ile yapılır. Cihazın tankına kimyasal ile çözünmüş şekilde insektisit konulur. Uygulama çözeltiyi çok küçük parçalara ayırarak havada bir sis tabakası oluşturur. Yürüyen ve uçan bütün haşereleri hızlıca etkisi altına alır. Gel ve bariyer yöntemine göre kalıcılık daha azdır ama insan elinin ulaşamayacağı her yeri ulaşabilmesi ve uçkun mücadelesini çok kolaylaştırması nedeni ile uygulanmaktadır.